13 Mayıs 2016 Cuma

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR YEMEĞİ



ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
ENGİNAR YEMEĞİ TARİFİ
Enginarın en sevdiğim yemeğidir.. Yapımı oldukça basit fakat çok lezzetlidir.. 

Yemeklerimde ve salatalarım da kullandığım zeytinyağı ise  NerminHanımZeytinliği ' n den...

 Kaz Dagları' nın eteklerinden henüz olgunlaşmamış zeytinlerin Ekim ayında yere değmeden toplanıp aynı gün içinde +27 derecenin altında hijyenik koşullarda soğuk sıkım( cold press) yöntemiyle sıkılarak ve bir zeytinyağında olması gereken yoğun yeşil, meyvemsi tat ve kokuya sahip Erken Hasat ve Soğuk Sıkım NerminHanımZeytinliği " OVILO" marka ...Hani kahvaltılarda içine pul biber, kekik ekleyip ekmek bandırabileceğiniz tatta bir zeytinyağı...
Bu arada başarılı kadın girişimcileri her zaman alkışlamak gerekiyor 


  • MALZEMELER:
  • 5 adet çanak enginar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4- 5 adet taze soğanın yeşil kısmı
  • 2 adet kesme şeker
  • yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • bir tutam dereotu
  • YAPILIŞI:
  • Enginarları kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Enginarları iri parçalara bölün.( Ben dörde böldüm)
  • Taze soğanın yeşil kısmını iri parçalar halinde doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın,taze soğan, enginar,şeker,tuz , limon suyu ve 1 çay bardağı suyu ekleyip, kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişmenin son aşamasında dereotunu ince kıyım doğrayıp, üzerine koyup, altını kapatın
  • Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...