ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
ENGİNAR YEMEĞİ TARİFİ
Enginarın en sevdiğim yemeğidir.. Yapımı oldukça basit fakat çok lezzetlidir..
Yemeklerimde ve salatalarım da kullandığım zeytinyağı ise NerminHanımZeytinliği ' n den...
Bu arada başarılı kadın girişimcileri her zaman alkışlamak gerekiyor
- MALZEMELER:
- 5 adet çanak enginar
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4- 5 adet taze soğanın yeşil kısmı
- 2 adet kesme şeker
- yarım limon suyu
- 1 çay bardağı su
- bir tutam dereotu
- YAPILIŞI:
- Enginarları kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Enginarları iri parçalara bölün.( Ben dörde böldüm)
- Taze soğanın yeşil kısmını iri parçalar halinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alın,taze soğan, enginar,şeker,tuz , limon suyu ve 1 çay bardağı suyu ekleyip, kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişmenin son aşamasında dereotunu ince kıyım doğrayıp, üzerine koyup, altını kapatın
- Servis esnasında üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
- AFİYET OLSUN