4 Mayıs 2016 Çarşamba

SAÇAKLI POĞAÇA


SAÇAKLI POĞAÇA NASIL YAPILIR?
SAKALLI POĞAÇA TARİFİ
SAÇAKLI POĞAÇA
Muhteşem bir hamur tarifidir... Bu hamur reçetesini çeşitli poğaça şekillerinde kullanabilirsiniz...5 çayları için hem nefis hem görsel bir poğaça tarifi...Uç kısımlarını ister kıyılmış maydanoza ister rendelenmiş kaşar peynirine bulayabilirsiniz.. Açık büfe sunumlarında tek lokmalık poğaçalar yapabilirsiniz..







  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 3 adet yumurta ( 1 sarısı üzeri için)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 50 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 paket yaş maya
  • aldığı kadar un (7,5 - 8 su bardağı un)
  • İÇİ İÇİN:
  • krem peynir
  • lor veya beyaz peynir
  • kaşar rendesi veya
  • kıyılmış maydanoz
  • Üzeri için:
  • haşhaş tohumu- çörek otu veya susam
  • YAPILIŞI:
  • Yoğurma kabına ılık sütü, şeker ve yaş mayayı alın.Maya eriyinceye kadar karıştırın.
  • Üzerine tereyağı,sıvı yağ, yumurta alıp karıştırın.
  • Tuz ve azar azar unu ilave edin.Hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda hamur 2 kat olana kadar mayalanmaya bırakın..
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın.
  • Yuvarlak veya oval şekiller verin.
  • Aralıklarla yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 10 dakika daha tepside mayalanmasını bekleyin.
  • 180 derecelik ılık fırında üzerleri hafifi kızarıncaya kadar pişirin
  • Krem ve beyaz peyniri ezerek karıştırın.
  • Pişen poğaçaları bıçakla çok uca inmeden kesin.
  • Arasına peynir karışımdan koyun.
  • Uç kısımlarını arzuya göre kaşar rendesine veya kıyılmış maydanoza bulayarak servis yapın.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...