13 Kasım 2017 Pazartesi

PIRASALI KİŞ TARİFİ


PIRASALI KİŞ NASIL YAPILIR
PIRASALI KİŞ TARİFİ 
PIRASALI KİŞ 
Pırasanın en güzel hallerinden biri...Tam mevsimindeyken denemenizi öneririm.. Soğanlı Kiş tarifimdeki karamelize soğanın yerine pırasa kullandım :)

Yapım aşamaları ve Soğanlı Kiş tarifime BURAYI tıklayarak ulaşabilirsiniz...

ISPANAKLI KİŞ tarifim için BURAYI tıklayabilirsiniz.


  • MALZEMELER:
  • Hamuru için:
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım paket kabartma tozu
  • 2,5- 3 su bardağı un
  • İç Malzemesi için:
  • 6- 7 dal pırasa
  • pul biber
  • karabiber
  • tuz
  • Karabiber
  • Üzeri İçin:
  • 1 paket süt kreması ( 200 ml)
  • 1 su bardağı Muratbey Tam yağlı taze kaşar peyniri rendesi
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • YAPILIŞI:
  • İç malzemesi için,pırasalı  incecik doğrayın ve zeytinyağın da rengi değişinceye kadar kavurun.
  • baharatlarla tatlandırıp  tatlandırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
  • Üzeri için, bir kaseye süt kreması, yumurta , taze kaşar rendesi ve çok az tuz ilave edip karıştırın.
  • Hamuru için:
  • Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Unun üzerine kabartma tozunu serpin.
  • Ortasına yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu koyup ortadan başlayarak yanlardan unu içeri doğru alarak hamuru yoğurun.
  • Hamuru hafif unlu zeminde merdane yardımıyla tart kalıbınızın ölçüsünde açın.
  • Tart kalıbının her yanını güzelce tereyağı ile yağlayın.( Benim tart kalıbım 30 cm)
  • Hamuru merdaneye sarıp tart kalıbına alın..Ortadan başlayarak hamuru kalıba serin. 2 cm kadar hamurun kalıptan dışarı sarkmasına izin verin.
  • Elinizle hamurun tart kalıbının şeklini almasını sağlayın. Yan duvarları iyice bastırın. Kalıbın kenarlarındaki fazla hamuru düzgünce kesin.
  • Hamurun tabanının pişerken kabarmaması için bolca çatalca delikler açın.( Veya hamurun tabanı ölçüsünde yağlı kağıt koyup üzerine kuru bakliyat koyabilirsiniz).
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tart hamurunu 10- 12 dakika kadar pişirin.
  • Pişen tartın içine kavrulmuş pırasayı yayın.
  • Üzerine hazırladığınız peynirli harcı dökün.
  • Ve üzeri hafif kızarıncaya kadar tekrar fırına verin.
  • Kalıptan tartı kırmadan dikkatlice çıkarın ılık servis yapın.



AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...