ŞARKÜTERİ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
ŞARKÜTERİ BÖREĞİ TARİFİ
ŞARKÜTERİ BÖREĞİ
Harika bir börek tarifi ... Özellikle çocuklar bayılacaklar..Tarifi Yener Şimsek şefimden :) Evde kalan sucuk, salam, sosis, pastırma vs. ürünlerini bu şekilde değerlendirebilirsiniz ...Ben eşimin kalbine giden yol için çok sevdiği jalapeno biberi kullandım.. Acı seviyorsanız mutlaka kullanın derim...
- MALZEMELER:
- 4 adet yufka
- Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- yarım çay bardağı krema
- İç malzemesi için:
- Arzuya göre az miktarlarda; sucuk, salam, pastırma, sosis, füme et, kavurma, dana jambon vs.
- 1 su bardağı rende Muratbeypeynir Taze Kaşar Peyniri
- Jalapeno biberi
- Üzeri için:
- yumurta sarısı- susam
- YAPILIŞI:
- İç malzemesinde kullanacağınız ürünleri jülyen ( parmak) şeklinde doğrayın ve bir kabın içine alıp karıştırın.
- Sos malzemelerini çukur bir kasenin içine alıp güzelce çırpın.
- 28- 30 cm lik bir fırın kabını yağlayın.
- 1. yufkayı büzerek düzgünce yerleştirin.
- Sostan üzerine yeteri kadar dökün.
- 2. yufkayı parçalara bölerek tepsiye yerleştirin ve üzerine yeteri kadar sostan dökün.
- Şimdi iç malzemeyi üzerine yayın..
- Üstüne rende kasarı serpin.
- Jalapeno biberini sıralayın.
- 3. yufkayı parçalara bölerek harcın üzerine yayın.Yeteri kadar sostan dökün.
- Son yufkayı düzgünce üstüne koyun ve büzerek yerleştirin.
- Kalan sosu üstüne dökün.
- Yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- 10 dakika sosun içine çekmesi için bekletin! Şefim Yener Şimsek2 in püf noktası.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıktığı anda sıcak servis yapın.