30 Mayıs 2017 Salı

İZMİR KÖFTE


İZMİR KÖFTE NASIL YAPLIR?
İZMİR KÖFTE TARİFİ
İZMİR KÖFTE
Köfte, patates ve biber...Bu üç sevilen  lezzetin güzel bir şehrin adıyla buluşması...

  • MALZEMELER:
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu veya 2-3 dilim ıslatılmış bayat ekmek içi
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • SOSU İÇİN:
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • su
  • tuz
  • karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ( Veya kızartmayı yaptığınız yağdan 1 çay bardağı yağ)
  • GARNİTÜR İÇİN:
  • 1-2 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 4- 5 adet patates
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • sıvı yağ
  • YAPILIŞI.
  • Yoğurma kabına kıymayı alın.
  • Üzerine rendelenmiş kuru soğan, yumurta, galeta unu, ince kıyım doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.
  • Vaktiniz varsa bir kaç saat köfteyi dinlendirin.
  • Köftelere uzun ve oval şekil verin.
  • Patateslerin kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde kesin
  • Biberleri patateslerin büyüklüğünde doğrayın.( Köfte, patates ve biber aynı boyutlarda olursa görsellik daha şık oluyor)
  • Kızdırılmış yağda yarı yarıya kızaracak şekilde önce patatesleri, daha sonra köfteleri ve son olarak biberleri kızartın.
  • Bir fırın kabına köfte , patates ve biberleri yan yana sıralayın.Aralarına dilimlenmiş domatesleri koyun.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın.
  • Üzerine rendelenmiş domatesi koyup biraz kavurun.Salçayı üzerine ekleyip 1-2 çevirin.3- 3,5 su bardağı kadar suyu ve tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 taşım kaynatın.( Ben kızartmanın yağından 1 çay bardağı kadar yağı süzüp kullanıyorum. daha lezzetli oluyor).
  •  yemeğin üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırın da yemeği pişirin ve sıcak servis yapın.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...