CEPLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR?
CEPLİ POĞAÇA TARİFİ
CEPLİ POĞAÇA
Piknik, kahvaltı, 5 çayları ve çocukların beslenme çantalarında götürebilecekleri harika bir poğaçadır...
Ceplerine arzu ettiğiniz herhangi bir ürünü koyabilirsiniz...Domates dilimleri, marul yaprakları, köfte, salatalık, biber, pastırma, salam, peynir vs.
Ben peynir olarak içinde fesleğen, çörekotu, tam yağlı taze dilimli peyniri Muratbey NATURENA Peyniri kullandım
- MALZEMELER:
- 1 paket instant maya (Veya 1 paket yaş maya)
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 6,5- 7 su bardağı un
- Arası için:
- Sıvı yağ
- Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu- Susam
- İç Malzemesi:
- Peynir ( Ben MuratbeyNaturena Peyniri kullandım
- Domates, marul
- YAPILIŞI:
- Yoğurma kabına 6 su bardağı kadar unu alın ve üzerine instant mayayı döküp karıştırın.
- Unun ortasını havuz şeklinde açın.
- Ortaya ılık su, ılık süt, şeker, sıvı yağ ve tuzu ekleyip ortadan başlayarak yanlardan yavaş yavaş unu içeri alarak yumuşak bir hamur yoğurun. Yarım su bardağı kadar un ekleyebilirsiniz.
- Hamurun üzerini örtetek ılık bir ortamda hamur iki katına ulaşıncaya kadar mayalandırın.
- Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz daha büyükçe bezeler yapın.
- Bezeyi ister merdane ile pasta tabağından daha küçük açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın ve ikiye katlayıp “D” şekli verin ve tekrar sıvı yağ ile yağlayın."V" şeklinde 4 kat olucak...Katları elinizle alt alta getirin...
- Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin
- 15 dakika tepside mayalandırın
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Sandviçler soğuyunca cep kısımlarını açıp marul yaprakları, domates dilimleri,peynir, salatalık, biber, salam vs.koyabilirsiniz