14 Ekim 2019 Pazartesi

sardalya nasıl pişirilir


Sardalya'nın en güzel olduğu aylar, Temmuz ve Ekim aylarıdır. Bu aylarda tutulan sardalya, tat ve lezzet bakımından zirvededir. Sardalya, her şeşit balık pişirme yöntemi kullanılarak pişirilir ve tüketilir. Başta sardalyanın kızartması, ızgarası, buğlaması ve tuzlaması yapılır. Ardından, sardalyayı nasıl yemek isterseniz o şekilde pişirebilirsiniz. Sardalyayı fırında, kağıtta, sacta, kiremitte, tencerede, güveçte, asma yaprağında sade veya sebzeli olarak pişirmeniz mümkün.
Devamı »

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...