YALANCI BOYOZ TARİFİ
MADEN SULU BÖREK TARİFİ
Dün sabah cam ocağım patlamadan hemen önce hazırladığım bir tarif. İnstagramda dm ve yorumlara gelen geçmiş olsun dileklerine çok tesekkÜr ederim ❤ Bu olayı meğerse kaç kişi yaşamış. Duyunca çok şaşırdım bu kadar çok olmasina 😱 Allah beterinden saklasın 🙏
Izmir'in meşhur Boyoz'unun en pratik hali👍Akşamdan hazırlayıp sabah kahvaltı için pişirebilirsiniz. Ister boş ister dilediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz. yapılıs videosunu instagram hesabımdan izleyebilirsiniz
🎬
Yanında haşlanmış yumurtayı unutmayin 😊 Sevgiler
❤
- MALZEMELER:
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Iç Malzemesi Icin
- Peynir (Veya istediğiniz bir iç malzeme)
- Üzeri icinYumurta sarisi
- Sosu için bir kaseye su ve sıvı yağı alıp karıştırın.
- Bir yufkayı tezgaha setin ve uzerine bolca sostan sürün.
- Yufkayı ikiye katlayin(D seklinde)
- Ve 4 eşit üçgene kesin.
- Geniş kısma peyniri koyun ve yanları içe katlamadan sigara böreği gibi sarın ve kendi etrafında içe sararak gül şekli verin.
- Bir tepsiye sıkıca dizin.
- Üzerine 1 cay bardagi su ve 1 sise maden suyunu dökün.
- Üzerini streç film ile kapatip en az 4 saat sosunu çekmesi için buzdolabinda bekletin.(1 gece beklerse daha guzel oluyor)
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boyozları dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında uzerleri kizarincaya kadar pişirin.
- Sıcak servis yapınız.
- Afiyet olsun 💞