30 Mayıs 2019 Perşembe

YALANCI BOYOZ

YALANCI BOYOZ 


YALANCI BOYOZ TARİFİ
MADEN SULU BÖREK TARİFİ

Dün sabah cam ocağım patlamadan hemen önce hazırladığım bir tarif. İnstagramda dm ve yorumlara gelen geçmiş olsun dileklerine çok tesekkÜr ederim ❤  Bu olayı meğerse kaç kişi yaşamış. Duyunca çok şaşırdım bu kadar çok olmasina 😱 Allah beterinden saklasın 🙏

Izmir'in meşhur Boyoz'unun en pratik hali👍Akşamdan hazırlayıp sabah kahvaltı için pişirebilirsiniz. Ister boş ister dilediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz. yapılıs videosunu instagram hesabımdan izleyebilirsiniz
🎬
Yanında haşlanmış yumurtayı unutmayin 😊 Sevgiler


  • MALZEMELER:
  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Iç Malzemesi Icin
  • Peynir (Veya istediğiniz bir iç malzeme)
  • Üzeri icinYumurta sarisi
  • Sosu için bir kaseye su ve sıvı yağı alıp karıştırın.
  • Bir yufkayı tezgaha setin ve uzerine bolca sostan sürün.
  • Yufkayı ikiye katlayin(D seklinde)
  • Ve 4 eşit üçgene kesin.
  • Geniş kısma peyniri koyun ve yanları içe katlamadan sigara böreği gibi sarın ve kendi etrafında içe sararak gül şekli verin.
  • Bir tepsiye sıkıca dizin.
  • Üzerine 1 cay bardagi su ve 1 sise maden suyunu dökün.
  • Üzerini streç film ile kapatip en az 4 saat sosunu çekmesi için buzdolabinda bekletin.(1 gece beklerse daha guzel oluyor)
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boyozları dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında uzerleri kizarincaya kadar pişirin.
  • Sıcak servis yapınız.
  • Afiyet olsun 💞

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...