11 ayın sultanı, bereket ayı Ramazan'a kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. Şükür kavuşturana.
Iftara saatler kala mutfaklarda tatlı bir telaş başlar.
Bugün bizim iftar menümüzde Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye sofranın yıldızı olacak .
Ramazan alışverişi icin Migros' taydik. Migros ramazanı doya doya yaşayalım diye ramazan kampanyası başlattı.
#RamazanBereketiMigrosta
Eşim iftar için sucuklu kuru fasulye ve pilav isteyince migroskop' ta ki kampanyalı ürünlerden sucuk, dermason kuru fasulye ve Baldo pirinç aldık.
Ayrıca Migros' dan ramazan boyunca herkese 50 money hediye. O zaman ramazan alışverişi Migros' tan yapılır :)
Migros bize iyi geldi! Migros size de iyi gelecek!
SUCUKLU KURU FASULYE NASIL YAPILIR?
SUCUKLU KURU FASULYE TARİFİ
- MALZEMELER:
- 2 su bardağı bardağı İri Dermason fasulye
- 100 gram tereyagı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 100 gr Migros Vakumlu Sucuk
- 2 adet yeşil sivri biber
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- YAPILIŞI:
- Bir gece önceden, fasulyenin üzerini geçecek kadar su koyup bekletiN.
- Ertesi gün suyunu döküp kuru fasulyeyi, biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın ve suyunu süzün.
- Güveci ocağa koyun ve içine tereyağını ekleyin.
- İnce kıyım doğranmış soğanı yağda soteleyin.
- Biber salçası ve domates salçasını da koyup 2-3 dakika kavurun.
- Biberleri halka halka, sucukları yuvarlak dilimleyip ekleyin ve bir iki çevirip kavurun.
- Üzerine haşlanmış fasulyeyi, baharatları da ilave edip fasulyenin üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak orta hareretli ateşte yaklaşık 15- 20 dakika pişirin.
- Arzu ederseniz üstüne biber dilimleri sıralayabilirsiniz.
- Güvecin kapağını kapatıp ( veya yağlı kağıt serin)önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.
- Yanında Migros Baldo pirinç ile pilav yapıp sıcak servis yapın.
Arzu ederseniz fasulyeyi önce normal tencerede pişirip küçük güveç kaplarına pay ederek pişirebilirsiniz.
AFİYETLER OLSUN