26 Nisan 2019 Cuma

torik nasıl kızartılır


Torik nasıl kızartılır? Torik balığı palamut balığının irisidir. Ağustos ayından başlayıp, Şubat ayı ortalarına kadar en lezzetli olduğu zamandır. Bu zaman aralığında avlanan torik ile çeşitli yemekler yapılır. Bu yemeklerden torik ızgara, torik buğulama, fırında sebzeli torik, torik tava, torik çorbasını sayabiliriz. Ayrıca torik lakerda yapımına uygun bir balıktır. Torik aynen palamut gibi temizlenir, yuvarlak (takoz, tekerlek) dilimlenir, un veya mısır ununa bulanarak yağda kızartılır.
Devamı »

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...