Benim icin iki renkli kek, belki sizin icin mermer kek belki de zebra kek. Muhtemelen hemen herkesin kendine gore bi tarifi vardir; ben de benimkini yazmak istedim.
Instagram'da size sordugumda beklemedigim bir ilgi ile karsilasti bu kek. Gelecek tarif yine sizin en cok istediginiz tariflerden biri olacak: Vanilya dolgulu choux (profiterol?)
Mermer Kek
4 yumurta
4 yumurta sarisi
320 gr seker
2 tatli kasigi vanilya
260 gr sut kremasi
120 gr erimis tereyag
300 gr un
8 gr kabartma tozu
5 gr tuz
50 gr kakao + 80 gr sut
Firinizi 170 C'ye isitin.
Kek kalibinizi tereyag ile yaglayip, unlayin. Dolaba kaldirin.
40gr kakao ve 80 gr sutu minik bir kapta karistirin. Macunsu bir kivami olacak.
4 yumurta, 4 yumurta sarisi ve 320 gr sekeri 5-6 dakika boyunca rengi iyice acilip kabarana kadar cirpin. Kremayi ekleyin ve iyice karistirin. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin, topak kalmayana kadar hafifce karistirin. Daha sonra, erimis ve ilik tereyagini ekleyip cirpmadan karistirin ve hamura yedirin. Hamurun ucte ikisini bir kaseye alin. Kalan hamura 40gr kakao ve 80 gr sut karisimini yedirin.
Kek kalibiniza, beyaz hamurun yarisini dokun ve yayin. Daha sonra kakaolu ve kalan beyaz hamuru donusumlu olarak 3-4 seferde dokun. (Mesela 3 yemek kasigi kakaolu hamur, uzerine 3 yemek kasigi beyaz hamur gibi)
Butun hamur bittiginda bir catal yardimi ile alt ust ederek hafifce karistirin. Yaklasik 40-45 dakika ici tamamen pisene kadar pisirin.
Ben uzerine pudra seker dokup servis ediyorum bu keki ama siz erimis cikolata, nutella da deneyebilirsiniz :)
Afiyet Olsun!