16 Nisan 2019 Salı
balık çorbası sade ve terbiyeli yapılır
Balık çorbası sade ve terbiyeli yapılır. Balık çorbası yapımında daha çok beyaz etli balık tercih edilir. İri blıkların kafası ve kılçığı kullanılarak balık çorbasıda yapılır. Önemli olan, çorba yapımına geçmezden önce balık haşlanmalıdır. Balığın iriliğine göre haşlama süresi 10 ila 15 dakikadır. Balık çorbası terbiyeli (meyaneli) veya sade olarak yapılır. Balık terbiyesinde un, yumurta sarısı ve limon suyu kullanılır. Balık çorbası yapımında istenirse (patates, havuç gibi) sebzeler kullanılabilir.
Devamı »
tavada kalkan ciğeri
Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...

-
Vanilyalı yani sade cheesecake benim her zaman en favori tatlım olmuştur. Tabi fırınlanmış olmak kaydı ile. Şu da bir gerçek ki eğer dışarıd...
-
… ….. Blog fikri nasıl oluştu? Üniversiteden gıda mühendisi olarak mezun olalı 10 yıl geçti ve bu geçen zamanda çok çalışmama rağmen hiç bir...
-
Mutfakta prestijin ve mükemmelliğin simgesi Le Cordon Bleu’nün ünlü mezun şefleri 2017 yılının gastronomi trendlerini sektörle paylaşıyor! D...
-
Tamamen uydurma bir tarif oldu ama sonucunu çok beğendiğimiz ve çok kolay olduğu için sizinle de paylaşmak istedik. Ispanakları pişirmiyoruz...
-
Geçen gün birisi "muzlu rulo tarifi" koysan demişti bloga, ben de dolaptaki kilolarca muzla ne yapacağımı düşünüyordum o sıra. Bab...
-
LAHMACUN BÖREĞİ RULO LAHMACUN KOLAY LAHMACUN Çok çok pratik bir lahmacun tarifi...Altını güzel pişirirseniz çıtır çıtır... Ve inanılmaz eko...
-
En pratik meze ile selamlar😇 Mor lahanayı ince doğrayıp zeytinyağı ve tuz ekleyip soteledim. . . Soğuyunca yoğurt ve mayonez isteğe bağlı s...
-
*** Gelen bir çok yorumdan anladığım kadarıyla krema kısmında malzeme listesinde bir sorun olmuş. Benim bilgisayarımda defalarca kontrol etm...
-
BÜYÜKADA PRINCESS HOTEL BÜYÜKADA PRINCE ISLANDS PRENS ADALARI BÜYÜKADA OTELLERİ ADA Bilmiyorum kimler Füreya ve Bir Dinazorun Anıları kitapl...
-
Yaptığım her şeyin tarifini bloga hemen eklemeye vaktim olmuyor, çoğu zaman da üşeniyorum ama çok sorulan bir şeyse en kısa zamanda da eklem...