6 Eylül 2018 Perşembe

MANTAR KURABİYE TARİFİ


MANTAR KURABİYE TARİFİ
MANTAR KURABİYE NASIL YAPILIR?
MANTAR KURABİYE 
Gerçek mantar değil :) Kurabiye
Bazı kurabiye hamurlarını tutmak, yoğurmak zordur..Ama bu hamuru yoğurmak çok keyifli..Hani derler ya sakız gibi...işte öyle bir hamur :)
5 çayı veya kalabalık davetler için bereketli bir kurabiye..35 adetten fazla çıkıyor...Nişastalı olduğundan kıyır kıyır... Günlerce kalablir, bayatlamıyor...
  • MALZEMELER:
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Alabildiği kadar un (3,
  • 5 su bardağı civarında )
  • 200 gr nişasta ( Ben Buğday nişastası kullandım).
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • ÜZERİ İÇİN:1 çorba kaşığı kakao
  • YAPILIŞI:
  • Yağ ve pudra şekerini güzelce karıştırın.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırın.
  • Nişasta,vanilya ,un ve kabartma tozunu ilave edin. ( Unu önce 2,5 su bardağı koyunuz ve yavaş yavaş un ekleyiniz).
  • Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. ( Tepsiye sık sık dizmeyin, kabarınca hem birbirine yapışır hem her tarafı eşit pişmez.)
  • Soda veya küçük su şisesinin ağız kısmını kakaoya batırın.
  • Sonra hamurların tam ortasına bastırıp mantar şeklini almasını sağlayın. ( Her kurabiyede şişe ağzını kakaoya batırın).
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri beyaz olarak pişirin



AFİYETLER OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...