MANTAR KURABİYE TARİFİ
MANTAR KURABİYE NASIL YAPILIR?
MANTAR KURABİYE
Gerçek mantar değil :) Kurabiye
Bazı kurabiye hamurlarını tutmak, yoğurmak zordur..Ama bu hamuru yoğurmak çok keyifli..Hani derler ya sakız gibi...işte öyle bir hamur :)
Bazı kurabiye hamurlarını tutmak, yoğurmak zordur..Ama bu hamuru yoğurmak çok keyifli..Hani derler ya sakız gibi...işte öyle bir hamur :)
5 çayı veya kalabalık davetler için bereketli bir kurabiye..35 adetten fazla çıkıyor...Nişastalı olduğundan kıyır kıyır... Günlerce kalablir, bayatlamıyor...
- MALZEMELER:
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Alabildiği kadar un (3,
- 5 su bardağı civarında )
- 200 gr nişasta ( Ben Buğday nişastası kullandım).
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- ÜZERİ İÇİN:1 çorba kaşığı kakao
- YAPILIŞI:
- Yağ ve pudra şekerini güzelce karıştırın.
- Yumurtayı ekleyip karıştırın.
- Nişasta,vanilya ,un ve kabartma tozunu ilave edin. ( Unu önce 2,5 su bardağı koyunuz ve yavaş yavaş un ekleyiniz).
- Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin. ( Tepsiye sık sık dizmeyin, kabarınca hem birbirine yapışır hem her tarafı eşit pişmez.)
- Soda veya küçük su şisesinin ağız kısmını kakaoya batırın.
- Sonra hamurların tam ortasına bastırıp mantar şeklini almasını sağlayın. ( Her kurabiyede şişe ağzını kakaoya batırın).
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri beyaz olarak pişirin
AFİYETLER OLSUN