ACI BADEM KEKİ NASIL YAPILIR?
ACI BADEM KEKİ TARİFİ
ACI BADEM KEKİ
5 dakikada Acı Badem keki
Malzeme listesini incelediğinizde şaşırmayın acı badem keki ama içinde badem yok :) Kullandığımız malzemelerle aynı acı badem tadında oluyor... Ben hazır sade pasta tabanı kullandım...Arzu ederseniz kekini kendiniz yapabilirsiniz... 1 gün önceden acı badem kekini pişirirseniz çok çok daha lezzetini katlıyor... Bu kek reçetesini çok beğeneceğinize inanıyorum....
- MALZEMELER:
- Yarım sade pasta tabanı (Ben 20 cm.lik hazır pasta tabanı kullandım)
- Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağından az sıvı yağ
- YAPILIŞI:
- Bir kasenin içinde, yumurta, toz şeker, hindistan cevizi, fındık, ceviz ve sıvı yağını güzelce kaşıkla karıştırın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Yarım pasta tabanını yağlı kağıdın üzerine koyun.
- Kekin üzerine iç malzemeyi eşit olarak güzelce yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kek zaten pişmiş hazır olduğundan yalnızca üst fırın ayarında ÜZERİNİ pişirin.
- Kek iyice soğuduktan sonra servis tabağına alın. Yoksa kırılır.
- Dilimleyerek servis yapın.
- AFİYET OLSUN