13 Haziran 2017 Salı

ACI BADEM KEKİ



ACI BADEM KEKİ NASIL YAPILIR?
ACI BADEM KEKİ TARİFİ
ACI BADEM KEKİ

5 dakikada Acı Badem keki

Malzeme listesini incelediğinizde  şaşırmayın acı badem keki ama içinde badem yok :) Kullandığımız malzemelerle aynı acı badem tadında oluyor... Ben hazır sade pasta tabanı kullandım...Arzu ederseniz kekini kendiniz yapabilirsiniz... 1 gün önceden acı badem kekini pişirirseniz çok çok daha lezzetini katlıyor... Bu kek reçetesini çok beğeneceğinize inanıyorum....









  • MALZEMELER:
  • Yarım sade pasta tabanı (Ben 20 cm.lik hazır pasta tabanı kullandım)
  • Üzeri için:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağından az sıvı yağ
  • YAPILIŞI:
  • Bir kasenin içinde, yumurta, toz şeker, hindistan cevizi, fındık, ceviz ve sıvı yağını güzelce kaşıkla karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Yarım pasta tabanını yağlı kağıdın üzerine koyun.
  • Kekin üzerine iç malzemeyi eşit olarak güzelce yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kek zaten pişmiş hazır olduğundan yalnızca üst fırın ayarında ÜZERİNİ pişirin.
  • Kek iyice soğuduktan sonra servis tabağına alın. Yoksa kırılır.
  • Dilimleyerek servis yapın.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...