BULGURLU BÖREK NASIL YAPILIR
BULGURLU BÖREK TARİFİ
BULGURLU PEYNİRLİ BÖREK
Çıtır çıtır pratik bir börek... Bulgur, peynir ve yeşilliklerle nefis ve hafif bir iç malzeme ortaya çıktı...Yine evdeki malzemelerle az bütçeyle leziz bir börek...
- MALZEMELER:
- 2 adet yufka
- 1 su bardağı pilavlık Duru Bulgur
- 250 gr Muratbey beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kızartmak için:
- Sıvı yağ
- YAPILIŞI:
- Pilavlık bulguru üzerini geçeinceye kadar su koyup haşlayıp suyunu süzün.
- Haşlanan bulgurun üzerine ufalanmış peynir, ince kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip, baharatlarla tatlandırın.
- Yufkaları üst üste koyup rulo şeklinde sarın ve 4 parmak genişliğinde kesin.
- Her bir şeridin uç kısmına bolca iç malzemeden koyun ve muska şeklinde sarın.
- Kızgın bol sıvı yağda börekleri altın rengi oluncaya kadar kızartın.
- Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN