22 Nisan 2017 Cumartesi

KURU YEMİŞLİ KEK TARİFİ





KURU YEMİŞLİ KEK 
KURU YEMİŞLİ KEK TARİFİ
KURU YEMİŞLİ KEK NASIL YAPILIR

Kuru yemişli ve tereyağlı kekler her zaman favorimdir... Tereyağlı keklerin dokusu bir başka...
Keki kalıptan çıkarmak bazen sorun yaratır ama #kaiser kek kalıplarıyla bu problem yaşanmıyor ve temizlemesi ise çok kolay.... Ben bu tarifte Kaiser dikdörtgen kek kalıbı kullandım 4 modelden oluşan kaıser kek kalıbı setini @gallery_crystal mağazalarından temin edebilirsiniz..


  • MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından az toz şeker
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 4- 5 adet kuru incir
  • 4- 5 adet kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı fındık kırığı ( Veya ceviz )
  • YAPILIŞI:
  • Kayısı ve inciri küçük küçük doğrayın. Fındığı irice çekin.( Ben fındığı bıçakla kıydım).
  • Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın.
  • Şekeri ekleyip boza kıvamı alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve tarçını ekleyip karıştırın.
  • Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  • Kuru meyveleri hafif unlayın ve kek harcına katıp karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • Soğuk veya ılık fırına verip, 180 derecelik fırında keki pişirin.
  • Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
  • Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.










AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...