26 Kasım 2015 Perşembe

DÜNYANIN EN iYi YOĞUN BEYAZ ÇiKOLATALI BROWNIE TARiFi



Fark ettim ki ben bloga hep tatlı tarifleri ekliyorum. Aslında fotoğraflarını çektiğim yemekler de var tariflerini paylaşmak için ama unutuyorum :(

Bugünkü tarif de yine brownie tarifi ama öyle böyle bi brownie değil. Bol çikolatalı. İçi de iri iri doğranmış, pişerken hafiften karamelize hale gelmiş bol beyaz çikolata parçacıklı. Şöyle söyleyeyim, ilk lokmadan cennete yolculuk başlıyor. Önce dış katmanın kekimsi yapısını ve üzerindeki karamelize olup hafif çıtırdayan beyaz çikolatanın hissini alıyorsunuz. Sonra için o kremamsı yumuşacık çikolatalı ıslak katman geliyor, sonra bi bakıyorsunuz beyaz çikolata, diğer yanda ceviz... Bol bol beyaz çikolata... Zaten Savory Nothings'te de Dünyanın En İyi Brownie Tarifi diye vermişler tarifi, ben uydurmadım yani:) Haksızlar da diyemem. Mükemmel.


Ben brownie tariflerini hep yüksek kakao içeriğine sahip çikolatalarla veriyorum, kendim de öyle yapıyorum. Size de önerim o yönde. Bir de bu beyaz çikolata parçalı brownie tarifinde beyaz çikolatayı da bol kullandığım için o bitterliği çok güzel dengeliyor. Toplamda 300gr bitter çikolata, 200 gram kadar da beyaz çikolata kullandım ama tabi miktarı size çok gelirse azaltabilirsiniz. 

Tarifin orijinalinde yoktu ama ben brownie hamurunun üzerine pişirmeden önce de bol bol beyaz çikolata serpiştirdim, bu dış kabuğa biraz daha çıtır ama çok lezzetli bir hal veriyor. 

Browninin yapısı oldukça yoğun, kahvenizin yanına mükemmel bir uyum sağlayacak ama sütle de çok güzel oluyor :)

EN iYi YOĞUN BEYAZ ÇiKOLATALI BROWNIE TARiFi


300 gr bitter çikolata, doğranmış (ben %70 kakao oranı olanlardan kullanıyorum ama çikolata miktarı bol olduğu için acı olur derseniz %55-60 civarı da kullanabilirsiniz.)
100 gr tereyağ
3 orta boy yumurta
3/4 kap şeker (150gr)
1 kap un (128-130 gr)
1/8 çay kaşığı deniz tuzu
150-200 gr beyaz çikolata, iri parçalar halinde doğranmış
75-100 gr iri doğranmış pikan cevizi veya ceviz
*50 gr ince kıyılmış beyaz çikolata


Fırını 160C'ye ayarlayın.

Tereyağı bir sos tavasına alıp eritin, tüm yağ eriyince daha fazla kızarmadan ocaktan alın. Doğradığınız bitter çikolataları ekleyin ve hepsi eriyene kadar karıştırın.

Ayrı bir kapta şeker, yumurta, tuz ve vanilyayı 1-2 dakika çırpın. Yumurtalı karışımın içine 1-2 kaşık çikolatalı karışımdan ekleyerek ılıtın ve daha sonra hepsini çikolatalı karışım ile karıştırın ve unu ekleyip, topak kalmayana kadar tel bir çırpıcı veya kaşıkla karıştırın. Beyaz çikolata parçalarını ve cevizi ekleyip tekrar karıştırın.

Yaklaşık 20X20 cm boyutlarındaki kare bir kek kabının tabanına pişirme kağıdı serin. Brownie hamurunu boşaltın ve üzerine ince doğradığınız beyaz çikolata parçacıklarını serpiştirin.

Brownie'yi 35-50 dakika arası pişirin. 35 dakikada alırsanız içi fudgy denen kıvamda oluyor, sanki içinde ganaj var gibi, çok nemli. 50 dakkaya kadar beklerseniz de daha kekimsi oluyor. Bence ideali 35-40 dakika arası. Ben bunu 35 dakika pişirdim ve fotoğraflardan göebileceğiniz gibi oldukça nemli yapıda içi.

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...