28 Haziran 2015 Pazar

Meyveli Süper Kolay Milföy Tartlar


Bu milföy tartları yapması o kadar kolay ki 5 dakika sürmeden hazırlayıp, 20 dakika pişirme sonucu nefis tartlarınız oluyor. Tek ihtiyacınız olan milföy hamuru, biraz meyve, biraz tereyağ... Sıcakken dondurma ile de nefisler.

Milföy demişken, keşke piyasada tereyağ ile hazırlanmış milföyler de olsa. En son Migros'ta milföy alacakken Süperfresh tereyağlı milföy hamurunu gördüm, içindekilere bakınca %1 tereyağ kalanı tam hidrojenize bitkisel yağ :( Mesela keşke Pınar tereyağ ile yapsa milföyü. Zaten fiyatı şu an aynı kalitedeki diğer milföylerin 2-3 katı kadar, bare içeriği iyi olsaymış.




 Elma, armut, erik, kayısı, yabanmersini, şeftali... Istediğiniz, sevdiğiniz meyveler ile yapabilirsiniz tartları. Benim gibi tek meyve ile yapabileceğiniz gibi karışık meyveli milföy tartları da yapabilirsiniz.


Meyvelerin çoğu pişince ekşimeye elverişlidir. Bunun sebebi ısının meyvedeki fruktozu düşürmesi. Bu yüzden pişerken şeker eklemek ve piştikten sonra da balla tatlandırmak iyi fikir olabilir. Elma ve armut bile şekerini kaybeder piştikçe, bu yüzden şeker ekleme olayını es geçmeyin.


Kenarlarına yumurta sürmek isterseniz erikli tartlar gibi oluyor kenarı, sürmezseniz kayısılı tartlarınki gibi olacak. Size kalmış. Ben yumurtasız halini daha çok seviyorum.

Meyveli Süper Kolay Milföy Tart Tarifi



4 kişilik

1 yaprak milföy hamuru
2-4 tane erik (veya 1sarı elma, 1 orta boy armut vs)
3 yemek kaşığı toz şeker+1/4 çay kaşığı tuz karışımı
1 yemek kaşığı bal +1 tatlı kaşığı su karışımı
2 yemek kaşığı tereyağ (30 gr, minik minik doğranmış)
toz tarçın, karanfil vs

Meyveleri ince ince dilimleyin.
Fırını 200C'ye ayarlayın.
Baharat kullanacaksanız toz şeker ve tuzla karıştırın.

Tezgahaın üzerine fırın tepsinizin ölçüsü kadar pişirme kağıdı serin ve milföy hamurunu merdane ile kağıdın üzerinde 2-3 cm genişleyip uzayana kadar açın. Hamur biraz da incelecek.

Hamurun kenarlarından 1.5 cm boşluk bırakarak içine bıçağın ucuyla dikdörtgen çizin. Tamamen kesmemeye özen gösterin, hamurun yarısına kadar batsa yeter bıçak. Bu sayede fotoğraftakiler gibi kenarları şişip meyve olan yerler daha çökük kalacak. İçerde kalan kısma çatalla delikler açın.

 

Meyveleri çizdiğiniz dikdörtgenin içine dizin ve hamurun ve meyvelerin üzerine gelecek şekilde toz şeker karışımını serpiştirin. En son küp küp doğradığınız tereyağını da meyvelerin üzerine dağınık şekilde bırakın. Kağıdı fırın tepsisine alıp 20 dakika kadar pişirin. (Kenarları altın rengi alacak)

Fırından alınca, meyvelerin üzerine fırça ile balı sürün. İsterseniz pudra şekeri eleyin tartınızın üzerine.


tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...