12 Mayıs 2014 Pazartesi

Çilekli Kalpler







Aklımda bir sürü şey var ama bu aralar hiçbir şey yapasım yok, bahar depresyonu mudur nedir bilemedim. Baharda neden depresyona girilsin onu da anlamıyorum, ne güzel bahar gelmiş işte. Ne depresyonu? Bir an önce toparlanmak lazım. Benim hayatımda şu sıralar çok kötü giden, beni çok ama çok üzen şeyler olduğu gibi bir şey de hiç beklemediğim bir şekilde iyi gidiyor bir süredir, çok da istediğim bir şeydi bu. Umarım hiç bozulmaz ve daha da iyiye gider. Benim için dua edin olur mu? Daha iyi olsun, çok fazla istiyorum çünkü. Kötü giden her şeyin hüznünü alıyor çünkü bu. Neyse daha fazla kişisel meselelerimle sizi sıkmayıp tarife geçiyorum.

Bu arada, blogumu takip edenlerden sevgili arkadaşlarımdan bu verdiğim araya dikkat edip gerek burdan, gerekse Facebook'tan soranlar oldu. Çok teşekkür ediyorum hepsine beni düşündükleri için, güzel yürekleri için :)



Çilek mevsimi geçmeden ne kadar çilekli tarif varsa denemek lazım, bunlar bir süredir aklımdalardı. Çok sevdiğim birileri için yaptım ama onlara göndermem biraz uzun sürdü, ama ellerine ulaştı. Aslında beğendiler mi onu bile bilmiyorum ama ben kendi yediğim kadarını çok sevmiştim.

Bu çilekli kalpçikleri yapmak için ben slikon kalpli kalıp kullandım ama sizde yoksa düz tepsiye dökeceğiniz hamuru kurabiye kalıbı ile kalp kalp keserek de yapabilirsiniz :)

Aralarına çilek ve peynirli krema, üzerlerine ise beyaz çikolatalı krema sürdüm. Biraz da gümüş rengi şekerle süsledim, hepsi bu. Çok kolay ama çok da güzel oldular!


Kısıtlamayı sevmiyorum, kimine süt kreması ve peynir ağır gelebilir. Bu yüzden ara krema için pastacı kreması veya  Dr  Oetker'in dolgu kreması + peynir de kullanabilirsiniz. Ben hazır krema olarak bi bu dolgu kremasını çok seviyorum, çok güzel bence. Size de tavsiye ederim 1.5 lira gibi bir fiyatı var ve çok kolay, çırparak hemen yapılıyor. Pişirmeye de dayanıklı. (Neredeyse reklamını yaptım ama alakası yok, sırf sevdiğim için yazıyorum markayla hiçbir bağım yok.)

Bence çilek mevsimi geçmeden mutlaka deneyin :)

ÇİLEKLİ KALP PASTALAR



Malzemeler:

Kek:
8-10 tane pastacık için (kalıp boyuna göre daha fazla da olabilir)

  • 4 yumurta
  • 4.5 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 kahve fincanı şeker 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • pembe olanlar için gıda boyası


Ara Krema

  • 200 ml sıvı krema
  • 100 gr (1/2 paket) labne peyniri (kullanmadan önce biraz süzerseniz iyi olur)
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri 

Üst kreması

  • 200ml süt kreması (buzdolabında soğutulmuş)
  • 100 gr beyaz çikolata 
  • isterseniz gıda boyası


20 tane kadar çilek.

HAZIRLANIŞI:

Kek

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara ayırın. Yumurta sarılarına şekeri ekleyip 3 dakika çırpın. Daha sonra yağı ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırıp unu eleyin ve kabartma tozunu eleyip 1 dakika kadar daha karıştırın. Homojen olması ve topaklanmaması gerek.

Yumurta beyazlarına 1 tutam tuz ekleyin ve temiz mikser uçları ile yaklaşık 4 dakika, kabarıp kar gibi olana dek çırpın. Daha sonra unlu karışımı ekleyin ve bir kaşık veya spatula ile 1 dakika kadar alt üst ederek çırpmadan karıştırın.

Karışımı kalpli kalıplara veya tabanına pişirme kağıdı serilmiş dikdörgen bir fırın tepsisine dökün.


20-25 dakika üzerleri hafif pembeleşene kadar 175C fırında pişirin. (ben hep 150C de pişiriyorum, o zaman her yeri eşit kabarıyor bende. sizin fırınınız da bu hep tavsiye edilen sıcaklıklarda ortasını şişiriyorsa hemen bir de bunu deneyin. )

Pişen keki fırından alın ve ılıyınca kalıplardan çıkarın ve 2 veya 3 kata ayırın. Düz tepsi kullandıysanız kağıdı kekten soyun ve keki kalpli bir kurabiye kalıbı ile kalp kalp bir sürü kekcikler olacak şekilde kesin.

Krema:
Soğutulmuş süt kremasını 3-4 dakika yüksek devirde iyice kabarana ve katılaşana dek çırpın. Pudra şekeri ve süzülmüş labneyi ekleyin ve 1 dakika kadar daha çırpın.



Üst kreması:
Kremanın 1/4'ünü ayırın.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve ılımaya bırakın.
Kremanın fazla kısmını 3-4 dakika yüksek devirde çırpıp katılaştırın.
ılımaya başlayan beyaz çikolataya kremanın az olan ayırdığınız kısmını yavaşça ekleyerek acele bir biçimde karıştırın. Bu sayede beyaz çikolata iyice ılımış olacak.

Kremaya beyaz çikolaalı karışımı yavaş yavaş ekleyin ve bir yandan çırpmaya devam edin.

Gıda boyası kullanacaksanız ekleyin ve 30 sn kadar boya karışıncaya kadar karıştırın.





                                   Pastanın Yapılışı:
Birer tane kalp şeklindeki kek tabanlarınızdan alıp ara kremadan sürün veya krema torbası ile sıkın. Daha sonra üzerine ince dilimlediğiniz çilekleri ekleyin. Çileklerin üzerine çok az daha krema sürün, üst katın yapışması için, ve üst katı ekleyip kapatın. Bütün parçalara bunu uyguladıktan sonra krema sıkma torbasına doldurduğunuz üst krema ile kalp pastalarınızı süsleyin.






tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...