18 Ekim 2011 Salı

Gêrmiya Şîr (Süt Çorbası)


Bu yıl kış erken geldi malum. Ben de, işten yorgun argın eve gelip bir an önce ev yapımı mis gibi bir çorbayla içini ısıtmak isteyenler için çok kolay ve lezzetli bir tarif koymaya karar verdim.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt (400 ml, yağ oranı önemsizdir)
  • yarım su bardağı  pirinç (100 gram, beyaz, pilavlık)
  • 5 su bardağı su (1 litre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  1. Pirinci yıkayıp süzün
  2. Derin bir tencereye, suyu boşaltın, pirinci ve tuzu ekleyip ocağın altını yakın. Harlı ateşte 25 dakika kaynatın. Tencerenin taşmaması için kapağı açık veya hafif kapalı olarak bırakın.
  3. Pirinçler piştiyse sütü ekleyin, 10 dakika daha orta ateşte kaynatın.     

Afiyetle için!


tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...