BAMYA KIZARTMASI NASIL YAPILIR
ÇITIR BAMYA KIZARTMASI
Yok yok balık kızartması değil 👌Çıtır çıtır BAMYA KIZARTMASI👌
Kimler BAMYA KIZARTMASI denediler?
Üzerine sarımsaklı yoğurt veya domates sosu ile çok hoş oluyor 👍Yapılışı çeşitli. Haşlamadan da yine pane yapıp kızartabilirsiniz.Ama ben çok az haşlayıp kızartıyorum. Daha lezzetli geliyor bana👌
- MALZEMELER
- Yarim kilo uzun ve iri bamya
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır unu veya galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Haşlamak için:
- Su
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- Kızartma icin:
- Sıvı yağ
- YAPILIŞI:
- Bamyaların sap kısımlarını koni şeklinde kesin ve tuzlu suda 5 dakika haşlayın.
- Haşlanan bamyaları sıcak sudan çıkardıktan sonra soğuk veya buzlu suya batırıp çıkarın ve süzün. Kâğıt havlu ile güzelce bamyaları kurulayın
- 3 ayrı kaselere un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu koyun. Sırasıyla bamyaları önce una sonra tuz ile çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayın.
- Kızgın yağda bamyalar pembeleşinceye kadar kızartın ve kağıt havlu serilmiş bir servis tabağına alın.
- Sunum tabağına alıp üzerine ister sarmisakli yoğurt ister domates sosu ile servis yapın.
- Afiyet olsun💞