16 Şubat 2017 Perşembe

AZ YAĞLI KABAK MÜCVERİ TARİFİ

AZ YAĞLI KABAK MÜCVERİ
Nefis bir kabak mücver tarifi. Mücveri değişik sebzelerle yapmak mümkün. Havuç , patates , karışık otlar vs. Hepsi ayrı ayrı lezzette olur. Kızartma yerine fırında da mücver yapılır. Fakat kızartması bana göre çok daha lezzetlidir. Sizi duyar gibi oluyorum, "Kızartma yağ çeker" diyorsunuz. Kesinlikle hayır.


Az yağlı kızartma yapın! Nasıl mı? Servis tabağına Selpak yağ emici kağıt havlu  serin ve kızaranları üzerine alın. Göreceksiniz ki Selpak yağ emici havlu kızartmada ki fazla yağı alarak, daha hafif öğünler için yardımcı olacaktır. Eşim kilolu olduğundan ben bu konuda çok hassasım. Size hemen güzel bir haber vereyim. Selpak pamuk katkılı yağ emici havlu kağıdın tam 180 kalori  yağı emdiğini biliyor muydunuz? 
Lütfen deneyiniz. Sizler de benim gibi memnun kalacaksınız.

Ürüne sadece Migros marketlerden ulaşabilir veya Migros sanal marketten ürün size ulaşır. Fiyatı ise 8,75 TL

  • MALZEMELER:
  • 3 adet kabak
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tepeleme  un
  • 3- 4 dal taze soğan
  • 3- 4 dal taze nane
  • 3-4 dal  dereotu
  • 3-4 dal  maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Arzuya göre bir parça   beyaz peynir
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • YAPILIŞI:



Kızartma yaparken en sıkça karşılaştığımız problemlerden biri  yağın içine bir şekilde su sıçramasıdır. Yağ patlar ve etraf batar çıkar.

Sizlerle  hayatımızı  kolaylaştıracak bir püf noktası paylaşmak isterim. Hemen bir parça Selpak havlu kağıt  koparın ve yağın içinde su sıçrayan noktanın  üzerine havlu kağıdı batırın ve emmesini bekleyin. Problem yok artık. Kızartma işlemine geçebiliriz.



Yeşillikleri güzelce yıkayın, ince kıyım doğrayın.


Kabakları yıkayın ve üzerini kazıyın.Rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. 


Rendelenmiş kabakların üzerine doğranmış yeşillikleri,yumurta, un ve baharatları ekleyip, kaşıkla  karıştırın.


 Kabak çabuk sulanan bir sebzedir. gerekirse un ilave edin.


Bekletmeden kızartma işlemine geçiniz. Çünkü kabak bekledikçe su salar.
Bol kızgın yağda, kaşık yardımıyla mücver harcından  alıp, tavaya koyun ve kaşığın tersiyle Üzerine bastırarak yayın. Arkalı önlü kızartın.


Kızaranların fazla yağını alması için Selpak havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Selpak havlu kağıt yağı çekecektir.
NOT: Dilediğiniz başka yeşillikleri ilave edebilirsiniz.
Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Yanında sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt ile çok yakışıyor.
  

AFİYET OLSUN


tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...