25 Temmuz 2016 Pazartesi

DURU BAŞBAŞI FISTIKLI BULGUR PİLAVI


DURU BAŞBAŞI  BULGUR PİLAVI
FISTIKLI BULGUR PİLAVI TARİFİ
DURU BULGUR PİLAVI
Ben bugün Duru Başbaşı Bulgur' u kullanarak harika bir pilav yaptım...Daha önce neden Başbaşı Bulgur' u kullanmadığım için  üzüldüm :( Nefis oldu...

Başbaşı bulgur, buğdayın kırılmadan kabuğunun soyularak elde edildiği, son derece lezzetli olan ve her geçen gün popülerliği artan ve sadece Duru Bulgur’un ürettiği özeli bir bulgur türüdür. 

Bulgurlu tatlı- tuzlu tarifler arıyorsanız DURU BULGUR ' un  http://durulezzetler.com/  sitesini ziyaret etmenizi öneririm.

BULGUR HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER:
  • Bulgur doğaldır. Durum buğdayından üretilir. Hiçbir katkı maddesi içermez, üretiminde sadece buğday ve su kullanır.
  • Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
  • Bulgur pratik ve kolay bir besindir.
  • Bulgur glisemik indeksi düşük bir besin olduğu için, şeker hastaları tarafından da rahatça tüketilebilir.
  • Bulgur, B vitaminleri zenginidir. Folik asit bulgurda çokça bulunur. Özellikle hamilelerin, bebeğin zihinsel gelişimi için folik asit kaynağı bulguru bolca tüketmeleri gerekir.
  • Hamileler bulguru çokça tüketmelidir
  • Taş değirmende yapılan bulgur, buğdayın doğasına uygun olarak öğütüldüğü için daha sağlıklı ve doğaldır. Duru Bulgur, taş değirmelerde kullandığı doğal taşları da doğadan alır ve değirmen taşı olarak işler, asla dökme değirmen taşı kullanmaz. Öğütülen buğdayın doğal olması, öğüten taşın da tamamen doğal olması ile ortaya çıkan bulgur da tamamen doğaldır.
  • Bulgur kolesterol içermez.
  • Bulgur diyet bir besindir.
  • Bulgur enerji veren bir besindir.
  • Bulgur koruyucu madde içermez.
  • Bulgur çok sağlıklı bir besindir.



  • MALZEMELER:
  • 1 su  bardağı duru Başbaşı Bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı  dolusu tereyağı
  • 1 Türk kahvesi fincanı çam fıstığı
  • 1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı  sıcak  su
  • YAPILIŞI:
  • Kuş üzümlerini ılık suda 5 dakika bekletip süzün.
  • Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın. Tereyağı eriyince ince kıyım doğranmış soğanı ve çam fıstığını ekleyerek fıstıklar pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun.
  • Duru Başbaşı Bulguru, kuş üzümü, tuz ve sıcak suyu da ekleyerek, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Sıcak olarak servis yapın.
  • AFİYET OLSUN

tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...