Havuçlu muffinlere alternatif, baharatlı ve çook lezzetli yumoş yumoş bi muffin tarifi.
Yapılışı da çok kolay. Dikkat etmek gereken önemli noktalardan biri, unu elemeyin. Diğeri de unla fazla çırpmayın.
Peynirli krema tabi ki illa olacak diye bir şey yok. Sade de gayet güzel oluyorlar.
Hamur size cıvık gelirse bir iki yemek kaşığı daha un ekleyebilirsiniz.
Bademli, Baharatlı ve Peynir Kremalı Muffinler
10-12 tane muffin için.
2 yumurta 125gr Yumusak tereyag 1 su bardagi yarı yarıya esmer ve toz şeker karışımı veya toz şeker 2.5 su bardagi un 1 cay bardagi kirilmis kavrulmuş badem 2 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendele 1 çay bardağı yağlı süt (100ml) 1/2 çay kaşığı zencefil 1/2 çay kaşığı tarçın 1/2 çay kaşığı toz kakule 1 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
Tereyağ ve şekeri 2 dakika kreması kıvam alana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın. Kuru malzemeleri ayrı bir kaba alıp karıştırın.
Yumurtalı karışıma süt ve kuru karışımı bölüştürerek paylaştırın ve her seferinde un topakları kalmayana kadar yavaş bir şekilde karıştırın.
Muffin kalıplarına alıp 20-25 dakika kontrollü olarak 175C önceden ısıtılmış Fırında pişirin.
Peynirli krema 150 gr yumuşak iyi kalitede tuzsuz Tereyağ 4 yemek kaşığı pudra şekeri 200 gr krem peynir veya 300 gr süzülmüş labne
Tereyağını şekerle kreması bir kıvam alana kadar orta hızda çırpın. Süzülmüş peyniri veya krem peynirini ekleyin ve pürüzsüz olana kadar orta hızda çırpın. Soğumuş muffinlerini üzerini bu krema ile katlayabilirsiniz.