24 Ocak 2015 Cumartesi

Mükemmel, Yumuşak, Pofuduk Pandispanya



Bu Pandispanyanın tarifini instagramdan o kadar çok soran oldu ki aslında yazmayacaktım ama sırf bu yüzden yazıyorum. Yazmayacaktım çünkü çok hakim olduğum bir konu değil pandispanya ve hataya açık. Bu yüzden, ben yaptığım gibi anlatacağım direkt, her yapışımda aynı sonucu alıyorum.

Eğer nemli, yumuşacık, lezzetli bir pandispanya tarifi arıyorsanız bu pandispanya tarifi işinizi yüksek ihtimalle görür.



4 fincan un, 4 fincan şeker pandispanyasından daha yumuşak ve nemli yapısı oluyor ama dayanıklı da bir kek çıkıyor ortaya.


Sadece adımlara ve ölçülere uyarak yaptığınız sürece güzel bir sonuç alıyorsunuz.

Bir boy hamur 20-22 cm çaplı 1 kalıp için uygun.  Streç film ile kaplayıp, dolapta 5 güne kadar saklayabilirsiniz. Hamuru ikiye bölüp iki ayrı 13-15cmlik kalıplarda pişirebilirsiniz.

Mükemmel, Yumuşak, Pofuduk Pandispanya Tarifi


4 büyük boy yumurta
3/4 bardak toz şeker (150gr)
1/2 bardak un (70gr)
1/2 bardak nişasta (65gr)
1 tutam tuz veya kremtartar
1 çay kaşığı vanilya ekstresi

Fırını 175C'ye ayarlayın.
Kalıbın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Kenarlarını tereyağ ile yağlayın.

Un ve nişastayı bir kaba eleyin. 

Yumurta beyazlarını sarılarından dikkatlice ayırın ve ayrı bir kaba alın.

Yumurta sarılarına vanilya ekstresini ekleyin ve karıştırın. Toz şekerin yarısını ekleyip iyice beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.

Yumurta beyazlarını bir tutam tuz veya krem tartar ile rengi beyazlayana ve kar gibi olana kadar çırpın. Katılaşınca içine şekerin kalan yarısını kaşık kaşık ekleyerek ve mereng kıvamı alana kadar yüksek devide çırpın. Burda dikkatli olmak lazım, eğer fazla çırparsanız bu sefer çöker.

Yumurta beyazlarına yumurta sarılarını alt üst ederek yedirin. Daha sonra un ve nişasta karışımını yumurtalara 3 kerede ekleyerek ve bir spatula veya kaşıkla alt üst ederek yedirin. Karışım pürüzsüz olduktan sonra karıştırmayı bırakın.

Pandispanyayı kalıba boşaltın ve 175C fırında 30-40 dakika arası kontrollü pişirin.

Fırından alınca, kalıbın kenarlarından keki bir bıçak yardımı ile ayırın. Kalıptan çıkarın ve ılıtın.

Orijinal Tarif Nick Malgieri'ye ait. 
Tarifini verdiğim pandispanya ile hazırladığım çilekli doğum günü pastası.






tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...