Antepfıstıklı kek benim favorilerimdendir. Çayla çok severim, geçenlerde de bu keki yapınca fotoğraflarını çektim ki bloga da ekleyeyim. Denemek isterseniz tavsiye ederim mutlaka.
Antep Fıstıklı Kek Tarifi
Malzemeler
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı çekilmiş fıstık
- 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
- vanilya
- yarım çaybardağı süt
- 1.5 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tutam tuz
Üst kaplaması (glaze) için (isterseniz)
- 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (veya su)
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 50 gr tereyağ
Hazırlanışı
Antep Fıstıklı Kek: Yumurta ve şekeri çırpın 3 dakika çırpın. Sıvıyağ, fıstık, süt, vanilya ve tuzu ekleyin 30 saniye daha çırpın. Unu ve kabartma tozunu karışıma eleyin ve 1 dakika boyunca karışana kadar düşük devirde çırpın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve 40-45 dakika 175C'de pişirin.
Glazein hazırlanışı:
50gr tereyağı eritin, içine akçaağaç şurubunu ekleyip karıştırın. Pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın ve ılımış kekin üzerine dökün.