13 Şubat 2014 Perşembe

Antep Fıstıklı Kek (Akçaağaç Şuruplu Kaplama ile)








Antepfıstıklı kek benim favorilerimdendir. Çayla çok severim, geçenlerde de bu keki yapınca fotoğraflarını çektim ki bloga da ekleyeyim. Denemek isterseniz tavsiye ederim mutlaka. 






Antep Fıstıklı Kek Tarifi

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş fıstık
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • vanilya
  • yarım çaybardağı süt
  • 1.5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz


Üst kaplaması (glaze) için (isterseniz)

  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (veya su)
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 50 gr tereyağ


Hazırlanışı

Antep Fıstıklı Kek: Yumurta ve şekeri çırpın 3 dakika çırpın. Sıvıyağ, fıstık, süt, vanilya ve tuzu ekleyin 30 saniye daha çırpın. Unu ve kabartma tozunu karışıma eleyin ve 1 dakika boyunca karışana kadar düşük devirde çırpın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve 40-45 dakika 175C'de pişirin.

Glazein hazırlanışı:
50gr tereyağı eritin, içine akçaağaç şurubunu ekleyip karıştırın. Pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın ve ılımış kekin üzerine dökün.



tavada kalkan ciğeri

Tavada kalkan ciğeri nasıl yapılır? Tavada kalkan balığını pişirmek için; kalkan ciğeri bol su ile yıkanır ve kurulanır. Tavada yapacağınız ...