Eğer yüksek bir kapta pişirecekseniz muzları daha kalın dilimleyebilirsiniz, borcam kapağında pişirdim, çok kalın tutmadım dilimleri.
Muzlu Ve Çikolatalı Kek Dilimleri
Malzemeler
- 4 ortaboy yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 200 yumuşak gr tereyağ veya 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı 100ml süt
- 1 çay bardağı sıvı süt kreması (veya süt)
- 200 gr tercihen %70 kakaolu bitter çikolata
- 4 yemek kaşığı kakao
- vanilya
- 1 çay kaşığı kabartmatozu
- 1 tutam tuz
- 2 veya 3 adet (2 parmak kalınlığında dilimlenmiş muz)
Hazırlanışı
Çikolatayı küçük parçalara ayırın. Kremayı kaynayana kadar ısıtıp ocaktan alın ve bir kapta çikolatalar ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın, ılık sütü ekleyin ve karışımı ılımaya bırakın.
Tereyağı ile şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın ve yumurtaları teker teker ekleyerek tamamen karışana kadar çırpmaya devam edin. Çikolata karışımını ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
Un, kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırın ve önce yarısını sıvı harca ekleyip yavaş devirde karıştırın, daha sonra kalan yarısını ekleyip homojen bir karışım olana dek yavaş devirde karıştırın.
Kekte krema kullanmayacaksanız, çikolatayı benmari usulü eritin. Sütü yumurtaları ekledikten sonra ekleyip karıştırın ve en son elde ettiğiniz hamura çikolatayı ekleyip çabucak çikolatanın donmasına izin vermeden hamura karıştırın.
Hamuru dikdörtgen, kare veya yuvarlak bir tepsiye yayıp üzerine muz dilimlerini koyun ve dilimlerin üzerine parmağınızla hafifçe bastırın.
170C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.