2 parça dana bonfile
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Biberiye
Tuz
Hazırlanışı: (Evde ızgara lezzetini yakalamak istiyorsanız hemen bir döküm tava edinin)
Etleri zeytinyağı ve biberiye karışımında 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz.
Pişmeye yakın etleri buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
Döküm tavayı iyice ısıtana kadar bekliyoruz.
Isınan tavada etleri yüksek ateşte her bir tarafını 3-4 er dk pişiriyoruz.
Bir tarafın piştiğine emin olmadan etleri çevirmiyoruz.
Yüksek ateşte pişirerek etlerin suyunu salmasına izin vermiyoruz.
Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Dilerseniz benim gibi patates püresi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)))